lunes, 15 de marzo de 2010

5-0 EN PORTA SANTA

CABANINTER É UNHA TARTANA
Arrastrados. Así tuvemos que acabar o partido en Porta Santa. Suplicándolle o árbitro que pitase o final. Once xustos, contando co mister que xogou de 9 despois de varios meses inactivo. Aínda así hai que dicir que non as tuveron todas, na primeira parte controlamos perfectamente o líder e tuvemos dúas ou tres ocasións claras para poñernos por diante. Os rojos case non tiraron a porta. Na segunda, sin ningún cambio en semejante agra e co solete dando na testa o equipe xa non podía nin correr. Bastante fixemos. Os 5 goles chegaron entre o minuto 60 e o final, cando xa non podíamos mais.

O ARBITRO, MOI PILLO
O Jato da Trabe parou un penalti ó Bergantiños porque o futebol a veces é xusto. Ese penalti solo o viu o colexiado, nadie mais. Minutos despois Carioca foi derribado por detrás cando se dirixía solo cara a porteria.....tarjeta amarilla que, aplicando o reglamento, tiña que ser roja sin ningunha duda. O Bergan tiña que quedar con 10 homes e estábamos 0-0. Probablemente non nos valería de nada, pero estes detalles son os que marcan os partidos. Foi unha "pillería". Xa se comentou mais veces: errores de apreciación podeos ter calquera, pero aplicar o reglamento é sagrado....se se conoce, claro.

A LIGA PARECE ROJA
O S.Román fixo os deberes co Nantón, e o Bergantiños tamén con nós. O caso é que solo quedan dous partidos e eu apostaría por un campéon de color rojo. Hay moitas formas de ganar, pero normalmente cando se intenta xogar ben o futebol tes mais posibilidades. O Bergantiños sabe tocala e levar o balón cara adiante cerquiña da herba. Gañou mais partidos ca ningúen, marcou mais goles ca ningúen, recibiu menos goles ca ninguén....sería un xusto campeón, hai que dicilo.